Hydraulisylinterin varren tarkastus

Hydraulisylinterin varren tarkastus on olennainen osa huoltotyötä. Varsi on sylinterin toiminnan kannalta kriittinen osa ja myös herkästi vaurioituva; se naarmuuntuu helposti ja ulkoiset kolhaisut aiheuttavat siihen painaumia.

Tässä lyhyet ohjeet varren tarkastukseen


– Testaa varren pinta kynnellä: Kynteen tuntuvat naarmut ovat kriteeri kunnostukselle tai uusimiselle

– Tarkastele varren pintaa laajemmin: Onko pieniä pistemäisiä ”hitsiroiskeen” näköisiä jälkiä? Ne ovat myös kriteeri varren kunnostukselle tai uusimiselle

– Onko kromikerros kulunut?: Varren kromikerroksen mittauksessa käytetään kromipaksuusmittaria. Suositus kromikerroksen vahvuudelle on vähintään 0,016 mm.Kromikerroksen tarkastelussa käytetään myös pinnankarkeusmittaria, jonka arvot määräytyvät sylinterikohtaisesti, yleinen suositus on Ra0,2.


HL Hydraulics suosittelee, että


<90mm varret tehdään uusiksi

>90 varret uudelleen kromataan. Vanha kromipinta hapotetaan pois, varsi hiotaan ja uudelleenkromataan.

Kehotamme tarkistamaan myös varren suoruuden linjarilla tai sorvissa kellottamalla.

Suosittelemme varren uusimista, mikäli varren suoruus heittää >1mm / 1000mm (ts. varsi on ”banaani” millin metrillä). Tälläisessa tilanteessa suosittelemme myös sylinteriputken mittausta ja tarkastusta, koska varren taipuminen on aiheutunut suuresta säteittäisestä voimasta ja se on todennäköisesti aiheuttanut erinäisiä vauritoita myös sylinteriputken sisäpintaan.Missään tilanteessa emme suosittele taipuneen varren oikaisemista esimerkiksi prässillä. Tämä aiheutta kromipinnan vaurioitumisen ja nopean ruostumisen.


Näytä kaikki artikkelit

Phone

Hämeenlinna:

03 345 43 20

Vuorela:

017 265 7090