5 hyvää syytä tehdä hydraulisylinterin 3D-skannaus

Miksi hydraulisylinterin 3D-skannaus kannattaa?

Hydraulisylinterin 3D-skannauksen avulla sylinteristä saadaan mallinnettua pintamalli, jolloin siitä saadaan otettua tarkat mitat helposti. 3D-skannaus suoritetaan laserkäyttöisellä mittalaitteella.

3D-skannauksen avulla sylinterin mitat saa otettua perinteisiä mittausmenetelmiä helpommin ja tarkemmin. Työntömitalla ja mikrometrillä mittaaminen vievät enemmän aikaa kuin 3D-skannaus ja niissä tulee tehtyä helpommin virheitä. 3D-mittalaitteen tuoma ajansäästö näkyy merkittävästi esimerkiksi korjauskoneistuksessa ja -liiketoiminnassa. Ilman 3D-skannausta koneistaja joutuisi mittaamaan koko sylinterin perinteisin menetelmin, mikä on todella työlästä ja vaatii mittaajalta paljon ammattitaitoa.

3D-skannaus kannattaa tehdä erityisesti silloin, kun kyseessä on erikoisen muotoinen tai epäsymmetrinen sylinteri, sillä niiden mittaaminen ilman 3D-skannausta on usein haastavaa. 3D-skannaus on hyödyksi myös sylintereitä huollettaessa ja muutoksia tehdessä. Jos sylinteriä muokataan tai siitä halutaan tehdä toinen samanlainen, 3D-skannauksen avulla voidaan varmistaa, että mitat ovat juuri oikeat.

Skannaus-1210

Mikäli mitat otetaan käsin tehtävillä mittausmenetelmillä tai 3D-skannaus tehdään huolimattomasti, mittaajan tekemät mittavirheet korostuvat. Erityisesti jos mittaustyötä joutuu tekemään päivän aikana paljon, virheitä tulee entistäkin enemmän. Pitkässä juoksussa 3D-skannaus takaa laadukkaamman lopputuloksen.

Miten hydraulisylinterin 3D-skannaus tehdään?

Kun särkyneen sylinterin osa skannataan, kappaleesta muodostuu pintamalli, jolloin siitä saadaan malli. Virtuaalisesta mallista kappaleen muodot ja mitat nähdään tarkasti ja siihen voidaan tehdä muutoksia suunnitteluohjelman avulla. Samalla saadaan kaikki mittatiedot ja data talteen. Tämän jälkeen koneistajat tekevät valmiin kappaleen. On tärkeää huomioida, että suunnittelija on mukana prosessissa, jotta ei valmisteta vahingossa toista särkynyttä kappaletta.

Skannaus-4

3D-skannauksen hyödyt

  1. Ajan säästäminen: 3D-skannauksen avulla tehty mittaustyö on nopea tapa saada tarkat mitat.
  2. Rahan säästäminen: Nopeuden ja helppouden vuoksi kustannukset pysyvät pienempinä kuin muita mittausmenetelmiä käytettäessä.
  3. Muokkaustyöt helpottuvat: Jos esimerkiksi mäntä tai männän varsi on särkynyt, rikkoutunut osa voidaan muokata jo suunnittelupöydällä, koska kappale saadaan etukäteen visualisoitua 3D-skannauksen ansiosta.
  4. Asiakkaan kanssa kommunikointi helpottuu: Jos sylinterissä on vaurio, on helpompaa käydä asiakkaan kanssa läpi tulevat korjaukset ja muutokset, kun voi näyttää hänelle virtuaalisesti, missä kohdassa vaurio on. Pelkkien valokuvien perusteella on vaikeampaa hahmottaa sylinterin kehityskohteita ja vaurioita.
  5. Laadukkaampi lopputulos: Mittavirheet vähentyvät selkeästi, kun skannaus tehdään oikein. 3D-skannauksen avulla saadaan myös kerrytettyä tietokantaa sylintereiden mitoista ja ominaisuuksista. Kun sylinterin mittatiedot ovat tallessa, niihin voidaan palata myös jälkeenpäin, esimerkiksi reikien sijaintien osalta ja varmistaa, että kaikki on kohdallaan. Jos mitat otetaan työntömittauksella tai muilla perinteisillä menetelmillä ja jonkun osan mittaaminen unohtuisi, tietoihin ei voida palata enää jälkeenpäin.

Näytä kaikki artikkelit

Phone

Hämeenlinna:

03 345 43 20

Vuorela:

017 265 7090