Asiakascase: yksittäisen sylinterin valmistus

Mikäli tarvitset yksittäistä projektisylinteriä varaosaksi tai kokonaan uutta yksittäistä sylinteriä, on sen valmistus HL-Hydraulicsilla loistava valinta, kuten aiemmassa blogissa kerroimme. Mikäli et ole sitä vielä lukenut, klikkaahan lukemaan se tästä🔗. Tässä blogitekstissä käymme lyhyesti läpi yhden projektisylinterin valmistuksen asiakascasen kautta, jossa pääsimme rakentamaan melkoisen sylinterin asiakkaalle.

Case: ”Mörkö”

Lähtökohtana oli tilanne, jossa asiakkaalla oli tuotannolleen kriittinen hydraulisylinteri asennettuna tehtaan tuotantolinjastolle, mutta kyseiselle sylinterille ei ollut varaosasylinteriä. Tähän oli asiakkaan toimesta aiemmin kyllä varauduttu, mutta edellinen varaosasylinteri oli jouduttu romuttamaan. Näin ollen asiakkaalla oli tarve uudelle varaosasylinterille, sillä käytössä olevan sylinterin rikkoutuminen johtaisi merkittävään tuotantokatkokseen ja tuntuviin tulonmenetyksiin. HL-Hydraulicsin tiimi oli valmiina auttamaan.

Asiakas toimitti alun perin vuonna 1969 tehdyn kokoonpanopiirustuksen sylinteristä, jonka kokoluokka oli Ø330/200×5800, eli kyseessä oli valtavan kokoinen sylinteri (siitä tämän asiakascasen lempinimi). Toimitetun piirustuksen sekä muiden saatujen dokumenttien perusteella asiantuntijamme lähti suunnittelemaan sylinterin, joka oli ominaisuuksiltaan täysin alkuperäistä vastaava. Tämän jälkeen suunnitelma ja tarjous lähtivät hyväksyttäväksi asiakkaalle, joka näytti vihreää valoa projektille. Kuten aiemmassa blogitekstissä kerroimme, on sylinterin koolla merkittävä osa hinnanmuodostuksessa, ja tämän sylinterin tapauksessa puhuttiin huomattavista summista.

Maininnan arvoista on muuten, että tämän kokoluokan sylintereiden valmistus ei ole jokapäiväistä hommaa, vaan suurin osa valmistamistamme sylintereistä on ”ihan normaalin kokoisia”, ja meiltä lähtee siis liikkeelle paljon pienempiäkin tuotteita.

Asiakkaan hyväksyessä tarjouksen, he laittoivat varsinaisen tilauksen tulemaan, jolloin HL-Hydraulicsin puolelta polkaistiin käyntiin materiaalihankinnat sekä tarvittavat alihankintatilaukset liikkeelle. Tämän jälkeen tehtiin vielä pieniä muutoksia suunnitteluun asiakkaan toiveesta, sillä aikataulullisesti tämä oli mahdollista. Materiaalien saapuminen tämän kokoluokan sylinterille on usein aika pitkä.

Suunnitelmien hiouduttua ja materiaalien saavuttua sylinteriä alettiin laittaa kasaan. Valmis sylinteri pintakäsiteltiin asiakkaan toiveiden mukaisesti ja lopulta pääsimme toimittamaan sen asiakkaan varastoon odottamaan sitä hetkeä, kun se pääsisi tositoimiin alkuperäisen sylinterin tilalle. Asennuksen aikaan olimme vielä yhteydessä asiakkaaseen, sillä varsinkin tällaisissa isoissa tapauksissa kannamme huolta loppuun saakka siitä, että kaikki varmasti toimii niin kuin pitää.

Onko sinulla tarvetta uudelle varaosasylinterille, tai vaikkapa omaan projektiin tulevalle sylinterille? Mikäli on, jätä yhteydenottopyyntö alla tai listaa vaikka jo valmiiksi tarvitsemasi sylinterin perustiedot. Me palaamme asiaan pikimmiten!

Näytä kaikki artikkelit

Phone

Hämeenlinna:

03 345 43 20

Vuorela:

017 265 7090